Skip to main content
реклама
 • https://internetoglasnik.com/mk/components/com_djclassifieds/images/item/6/6300_lepenje_i_zavaruvanje_plastika_1_thb.jpeg
 • https://internetoglasnik.com/mk/components/com_djclassifieds/images/item/6/6300_lepak_za_plastika_thb.png
 • https://internetoglasnik.com/mk/components/com_djclassifieds/images/item/6/6300_download_2_thb.jpg
 • https://internetoglasnik.com/mk/components/com_djclassifieds/images/item/6/6300_auto-center-garage-service-and-repair-logovector-template-g1gf15_-_copy_thb.jpg
 • https://internetoglasnik.com/mk/components/com_djclassifieds/images/item/6/6300_logo_plastika_-_branici_thb.png
 • https://internetoglasnik.com/mk/components/com_djclassifieds/images/item/6/6300_logo_plastika_thb.png
 • https://internetoglasnik.com/mk/components/com_djclassifieds/images/item/6/6300_lepenje-zavaruvanje-branici-i-plastika_thb.jpeg

  LEPENJE PLASTIKA 070 627 856

  1 EUR
  Цена по договор
  Додади во омилени

  Контакт

  • Име:
   IGOR
  • Тел:
   070627856


  • Број на оглас: 6300
  • Прикажан: 1439
  • Обновен: 18:22 02-08-2022
  реклама

  Детали за огласот

  Краток опис

  LEPENJE I ZAVARUVANJE PLASTIKA 070 627 856

  Опис на огласот

  LEPENJE I ZAVARUVANJE PLASTIKA 070 627 856
  FACEBOOK:
  https://www.facebook.com/avtoplastika.igor/photos_albums
  Топло лепење на пластика
  Производството на пластиката е клучната гранка во хемиската индустрија.
  Првата пластика е добиена по хемиски пат во 1855 година од страна на
  пронаоѓачот Александар Паркес. Пластиката добива голема популарност во
  Америка во периодот по Втората светска војна. Најголем пораст на примената на
  пластиката се јавува во периодот од 1950 до 1973 година и овој пораст е толкав
  што не може да се споредува со кој било друг сектор од хемиската индустрија.
  Некои од причините за порастот и наглиот развој на пластиката се: падот на цените
  на суровините и намалувањето на трошоците за производство, што пак се должи
  на зголемување на капацитетот на машините за производство и развојот на нови
  поефикасни технологии за производство и обработка на овие материјали, како и
  на нивните особини. Сепак, растот на индустријата за материјали од пластика во
  голем дел се должи на разновидноста на овие материјали (т.е., на нивниот широк
  спектар на поволни својства).
  Во 1973 година, цената на суровата нафта, која е основна суровина за
  производство на полимерни материјали, за првпат драстично се зголемила. Тоа
  имало влијание врз цената и обемот на понатамошното производство на
  пластиката, иако само приближно 6 % од нафтата се користи за производство на
  пластика. Како што е прикажано на дијаграмот на слика 1.1, оваа нафтена криза
  којашто влијаела на сите индустриски гранки, исто така резултирала со
  намалување на производството на челик. Во периодот 1978 - 1979 година, кривата
  на производство на материјали од пластика ја надминала онаа на производство на
  челик.
  Пластиката е извор на работа, раст, иновации и одржливост. Растот на
  индустријата за пластика има повеќекратни ефекти на бројни и важни сектори во
  европската економија. Индустријата за пластика е клучниот фактор во иновациите
  на многу производи и технологии во други сектори на економијата како што се:
  здравствената заштита, генерирањето на енергија, авионската, автомобилската и
  бродоградбената индустрија, градежништвото, електрониката, пакувањето и
  текстилот. Ниеден од овие сектори не би можел да биде развиен на денешно ниво
  без учество на материјалите од пластика.
  LEPAK ZA PLASTIKA - LEPILO ZA PLASTIKA
  KAKO KADE DA ZALEPAM SKRSENA PLASTIKA
  ЛЕПАК ЗА ПЛАСТИКА - ЛЕПИЛО ЗА ПЛАСТИКА
  КАКО КАДЕ ДА ЗАЛЕПАМ СКРШЕНА ПЛАСТИКА

  Локација

  MARA JOSIFOVSKA 2
  Општина Кисела Вода
  Скопје
  Македонија
  Промовирано
  реклама
  реклама